Marco Chiodi

Hairextensions

Hairextensions laten zetten

Haarverlengingen en hairextensions kunnen op verschillende manieren worden gezet, afhankelijk van je haartype en je persoonlijke voorkeuren.

Hairextensions zijn strengen van nephaar en echt menselijk haar die aan je natuurlijke haar worden bevestigd om extra lengte, volume, textuur of kleur toe te voegen. Ze worden vaak gebruikt om een tijdelijke verandering in kapsel of uiterlijk te bereiken.

Bij Marco Chiodio werken we hiervoor samen met het gerenomeerde merk “Showpony“.

Er zijn verschillende soorten hairextensions beschikbaar, hieronder vind je enkele van de meest voorkomende.

Clip-in Extensions

Clip-in extensions zijn gemakkelijk zelf aan te brengen en te verwijderen. Ze zijn bevestigd aan clips die je in je eigen haar kunt vastklikken.

clip-in-hairextensions

Tape-in Extensions

Tap-in extensions worden met tape aan je natuurlijke haar bevestigd. Deze blijven enkele weken zitten en moeten worden bijgewerkt.

tape-in-hairextensions

Weave (of Sew-in) Extensions

Bij weave of sew-in extensions wordt je natuurlijke haar in trosjes verdeeld, en daarna worden de extensions aan de tresjes met ringetjes genaaid. Deze blijven langer zitten en vereisen professionele installatie en verwijdering.

Micro-ring (of Micro-link) Extensions

Bij micro-ring extensions worden kleine metalen ringetjes om je natuurlijke haar en de extensions geplaatst om ze te verbinden. Dit type extension is vrij duurzaam.

micro-ring-hairextensions

Keratine Bonded (Fusion) Extensions 

Keratine bonded extensions wordt met behulp van keratinebonding (een lijm) aan je natuurlijke haar bevestigd. Het vereist professionele installatie en verwijdering.

keratine-bounded-hairextensions

Klem Extensions

Klem extensions hebben clips die je aan je haar kunt vastklikken, vergelijkbaar met clip-in extensions. Ze zijn vaak kleiner en worden gebruikt om highlights of accenten toe te voegen.

klem-hairextensions

Hairextensions kunnen van synthetisch of echt menselijk haar zijn gemaakt. Menselijk haar is duurder, maar het ziet er natuurlijker uit en kan worden gestyled zoals je eigen haar. Synthetische hairextensions zijn vaak goedkoper, maar ze hebben beperktere stylingmogelijkheden en kunnen minder natuurlijk ogen.

 

Hairextensions prijzen

De prijs van hairextensions kan sterk variëren en is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type extensions, de kwaliteit van het haar, de lengte en hoeveelheid extensions die je wenst.

Type hairextensions 

Het type extensions dat je kiest, heeft invloed op de prijs. Clip-in extensions zijn vaak de meest betaalbare optie, samen met de tape-in extensions.  De innaai extensions zijn doorgaans duurder zijn omdat je die per meter gaat aankopen.

Kwaliteit van het haar 

Extensions kunnen worden gemaakt van synthetisch haar of echt menselijk haar. Menselijk haar is uiteraard duurder, maar het ziet er natuurlijker uit en het gevoel is veel aangenamer. Ze kunnen worden gestyled zoals je eigen haar.

Lengte en hoeveelheid 

Langere extensions vereisen meer haar en zijn dan ook duurder dan kortere. Als je veel extensions nodig hebt voor extra volume, kan de prijs ook hoger uitvallen.

Contacteer ons vrijblijvend voor een gratis offerte op maat, specifiek voor jouw persoonlijke situatie, wensen en voorkeuren.

Hairextensions voor dun haar

Hairextensions kunnen een geweldige oplossing zijn voor mensen met dun haar die op zoek zijn naar extra volume en/of lengte. Hier zijn enkele tips en overwegingen voor het kiezen van de juiste hairextensions als je dun haar hebt. Uiteraard staan we je bij die keuze bij, met advies op maat.

Kies de juiste hairextensions

Bij dun haar is het belangrijk om lichtgewicht en natuurlijk ogende extensions te kiezen. Clip-in & tape- extensions kunnen een goede optie zijn, omdat ze gemakkelijk kunnen worden geplaatst en verwijderd. Overweeg ook het gebruik van extensions gemaakt van echt menselijk haar, omdat ze er natuurlijker uitzien en zich beter blenden met dun haar.

clip-in-hairextensions

Overweeg volume-extensions

Als je voornamelijk op zoek bent naar extra volume, kies dan voor extensions die specifiek zijn ontworpen om volume toe te voegen in plaats van alleen lengte. De fijne tapes worden mooie geblend met jouw eigen haar en ga je in pakketten van 10 aankopen, afhankelijk van het gewenste volume. 

tape-in-hairextensions

Kleurmatch

We zorgen ervoor dat de kleur van de extensions overeenkomt met je eigen haarkleur voor een naadloze overgang. Je kan natuurlijk ook bewust kiezen voor een mooie ombré of felle kleur om een opvallende accentuatie te creëren.

Strategische plaatsing van extensions 

In plaats van alle extensions op één niveau te plaatsen, is het voor dun haar een betere optie om ze in verschillende lagen te plaatsen. Hierdoor lijkt het natuurlijker en voorkom je dat de extensions te zwaar aanvoelen.

Laat je extensions op maat knippen 

Als je hairextensions te lang zijn voor je dunne haar, overweeg dan om ze op maat te laten knippen. Dit zorgt voor een natuurlijkere look en voorkomt dat de extensions te zwaar worden.

laat-je-hairextensions-op-maat-knippen

Onderhoud je eigen haar goed 

Dun haar is gevoeliger voor beschadiging. Zorg ervoor dat je je eigen haar goed verzorgt, en vermijd het gebruik van te veel hitte en agressieve haarproducten.

verzorg-je-haar-goed

Verzorg je extensions 

Gebruik speciale haarverzorgingsproducten voor extensions en wees voorzichtig bij het borstelen en stylen om schade te voorkomen. Je kan in onze kapperszaak alle specifieke producten hiervoor verkrijgen.

verzorg-je-hairextensions

Houd er rekening mee dat het dragen van hairextensions een tijdelijke oplossing is en dat het belangrijk is om goed voor je eigen haar en de extensions te zorgen om schade te voorkomen. Als je twijfelt of hairextensions geschikt zijn voor jouw dunne haar, overleg dan even met ons. Samen vinden we zeker een geschikte oplossing.

Hairextensions voor kort haar

Hairextensions kunnen ook voor mensen met kort haar een goede oplossing zijn als je tijdelijk extra lengte, volume of stijl willen toevoegen. Hier zijn enkele tips en overwegingen voor het gebruik van hairextensions bij kort haar:

Type extensions 

Kies het juiste type hairextensions dat het beste past bij jouw behoeften en jouw type korte haren. Clip-in extensions zijn vaak handig voor kort haar, omdat je ze gemakkelijk zelf kunt aanbrengen en verwijderen. Andere opties, zoals tape-in of keratinegebonden extensions, kunnen ook worden gebruikt, maar kan je niet zelf aanbrengen.

clip-in-hairextensions

Haarkleur en textuur 

We zorgen ervoor dat de kleur en textuur van je hairextensions goed aansluiten bij je eigen haar om een natuurlijke uitstraling te behouden. Uiteraard kan je ook hier kiezen voor een opvallende accentuatie.

Hairextensions op maat knippen 

Als je extensions te lang zijn voor je korte haar, dan knippen wij ze op maat. Op die manier passen ze beter bij je korte kapsel en zien ze er natuurlijker uit.

hairextensions-op-maat-knippen

Stylen en blenden 

We stylen je extensions en je eigen haar zodanig dat ze goed in elkaar overlopen. Dit kan onder andere het krullen, steilen of textureren van zowel de extensions als je eigen haar omvatten.

Volume en lengte 

Als je zowel volume als lengte wilt toevoegen, overweeg dan extensions met zowel langere als kortere stroken. Lange extensions kunnen worden gebruikt voor lengte, terwijl kortere stroken zorgen voor extra volume.

volume-en-lengte-hairextensions

Onderhoud en verzorging 

Zowel je eigen haar als de extensions moeten goed worden verzorgd. Gebruik speciale producten voor extensions en vermijd het gebruik van hitteproducten als dit niet nodig is. Wees voorzichtig met borstelen en kammen om schade te voorkomen.

onderhoud-en-verzorging-hairextensions

Professioneel advies 

Als je twijfels hebt over welk type extensions het beste is voor jouw korte haar of als je hulp nodig hebt bij het plaatsen en stylen van de extensions, vraag ons dan gerust om vrijblijvend advies.

Het is belangrijk om te onthouden dat hairextensions een tijdelijke oplossing zijn en dat ze goed moeten worden onderhouden om schade aan je eigen haar te voorkomen. Of je nu op zoek bent naar een dramatische verandering of gewoon wat extra volume, hairextensions kunnen een veelzijdige en effectieve optie zijn voor je korte haar.

Heb je interesse in hairextensions en wens je graag professioneel advies op maat alvorens we aan de slag gaan?
Maak dan een vrijblijvende afspraak.
Wij begeleiden je in alle discretie met advies op maat. Zowel in keuze van type hairextensions als in onderhoud op lange termijn.