Marco Chiodi

Wat is de essentie van “Kleurtoners”

Wat zijn kleurtoners?

In deze blog laten we u kennis maken met kleurtoners om het geel uit blonde lokken te halen, de koperen weerschijn uit de lengtes te halen, oude afgewassen kleuren op te frissen en de eerste grijze haartjes te camoufleren zonder het natuurlijke haar aan te tasten.

Zijn kleurtoners schadelijk?

Kleurtoners brengen geen schade aan het haar. Daarom zijn ze beter zijn voor de gezondheid van het haar dan traditionele oxidatie haarkleuringen. Laten we eerst eens kijken naar waarom kleurtoners een geweldige optie zijn voor het kleuren van haar zonder schade.

Hoe werken kleurtoners?

Kleurtoners zijn een soort haarkleur dat werkt door de kleur van het haar te veranderen zonder de structuur van het haar aan te tasten. Dit komt doordat kleurtoners geen oxidatiemiddelen bevatten, wat betekent dat ze niet werken door de haarschacht te openen en de kleur van binnenuit te veranderen. In plaats daarvan leggen ze een kleurpigment over de buitenste laag van het haar, waardoor het haar er gekleurd uitziet zonder dat de structuur van het haar wordt aangetast.

Wanneer je je haar kleurt met een oxidatie haarkleur, wordt de haarschacht geopend om het kleurpigment binnen te laten. Dit proces kan het haar beschadigen en leiden tot droogheid, breuk en gespleten haarpunten. Met kleurtoners is er geen oxidatie nodig, waardoor het haar minder wordt blootgesteld aan de potentieel schadelijke effecten van oxidatiemiddelen.

Voordelen van kleurtoners

Kleurtoners zijn effectief

Maar waarom zijn kleurtoners zo effectief bij het verwijderen van geel uit blonde lokken of rost bij bruine haar? Ook het opfrissen van oude afgewassen kleuren en het camoufleren van grijze haren? Het antwoord is simpel: kleurtoners hebben een groot kleurbereik en kunnen dus een breed scala aan kleuren en tinten creëren. Dit betekent dat je met kleurtoners precies de kleur kunt kiezen die je nodig hebt om de gewenste resultaten te bereiken.

Kleurtoners optimaliseren je haarkleur

Om te beginnen, als je last hebt van geelheid in blonde lokken, is een kleurtoner met een paarse tint de perfecte oplossing. Het paarse pigment in de kleurtoner neutraliseert de gele tonen in het haar, waardoor het haar er helderder en koeler uitziet. Dit is een geweldige optie voor mensen die hun blonde lokken willen opfrissen zonder dat ze het hele haar opnieuw hoeven te kleuren. Hetzelfde geld voor de roste weerschijn in bruin haar. Een kleurtoner met een oranje tint neutraliseert de warmte in het bruin haar waardoor het haar er gezonder en koeler uitziet, zonder de vervelende weerschijn van de zon.

Opfrissen van vervaagde kleuren

Als je oude afgewassen kleuren wilt opfrissen, kun je ook kleurtoners gebruiken om de kleur nieuw leven in te blazen. Het mooie van kleurtoners is dat ze niet alleen nieuwe kleur toevoegen, maar ook de bestaande kleur verbeteren en de glans van het haar verbeteren. Dit betekent dat je met kleurtoners niet alleen de kleur van je haar opnieuw kunt kleuren, maar ook de gezondheid en glans van het haar kunt verbeteren.

Ten slotte kunnen kleurtoners ook worden gebruikt om de eerste grijze haren te camoufleren. In tegenstelling tot traditionele oxidatie haarkleurmiddelen, die permanent kleur toevoegen aan het haar, zijn kleurtoners tijdelijk en wassen ze geleidelijk uit na een paar wasbeurten. Dit betekent dat je niet hoeft te wachten tot de uitgroei zichtbaar is voordat je weer opnieuw moet kleuren. In plaats daarvan kun je kleurtoners gebruiken om grijze haren te camoufleren en zo de tijd tussen kleurbeurten te verlengen.

Camoufleren van grijze haren

Een ander voordeel van het gebruik van kleurtoners voor het camoufleren van grijze haren is dat ze de natuurlijke textuur van het haar niet veranderen. Traditionele oxidatie haarkleuringen kunnen het haar stugger en droger maken, wat kan leiden tot beschadigd en gebroken haar. Met kleurtoners hoef je je daar geen zorgen over te maken, omdat ze geen invloed hebben op de textuur van het haar. Dit betekent dat je een heel natuurlijke uitstraling hebt zonder een look van gekleurd haar. Er is ook geen uitgroei en je beslist zelf wanneer je de volgende kappersbeurt inplant, zonder dat je gebonden bent van een klassieke 6 weken opvolging om een uitgroei bij te werken. 

Geschikt voor elk haartype

Bovendien zijn kleurtoners zeer veelzijdig en kunnen ze worden gebruikt op elk haartype. Of je nu dik, dun, krullend of recht haar hebt, kleurtoners kunnen worden aangepast om de perfecte kleur te creëren die bij jouw haartype past. Het is belangrijk om de juiste kleurtoner te kiezen die past bij de kleur van je haar en de gewenste resultaten die je wilt bereiken.

Essenties van kleurtoners

Het gebruik van kleurtoners is dus een geweldige manier om de kleur van je haar te veranderen zonder dat je de gezondheid van je haar opoffert. Of je nu gele tonen uit je blonde lokken wilt verwijderen, of het rost uit je haar halen, of oude afgewassen kleuren wilt opfrissen of de eerste grijze haren wilt camoufleren, kleurtoners bieden een geweldige oplossing voor al deze problemen. Vergeet niet dat het altijd belangrijk is om de juiste producten te gebruiken die passen bij jouw haartype en kleur. Raadpleeg bij twijfel altijd een professional om te zorgen dat je de beste resultaten bereikt zonder dat je je haar beschadigt.

Conclusie kleurtoners

In conclusie, als je op zoek bent naar een manier om de kleur van je haar te veranderen zonder schade toe te brengen, dan zijn kleurtoners zeker het overwegen waard. Ze zijn een veilige en effectieve manier om de kleur van je haar op te frissen zonder de structuur van het haar aan te tasten. Vergeet niet dat de keuze voor de juiste kleurtoner cruciaal is om de gewenste resultaten te bereiken en dat het altijd belangrijk is om de instructies zorgvuldig te volgen om schade te voorkomen.