Marco Chiodi

Welke Balayage’s kent u?

 

Balayage is een haarkleurtechniek waarbij de kleur of ontkleuring met folie wordt aangebracht in dunne streepjes of transparantjes in het haar. De techniek werd populair in de jaren 70 in Frankrijk en is sindsdien een favoriet geworden bij kappers en klanten over de hele wereld. Het is een subtiele manier om dimensie en diepte toe te voegen aan het haar en kan worden aangepast aan verschillende haartypes en kleuren.

Het woord “balayage” komt van het Franse woord “balayer”, wat “vegen” betekent. Dit verwijst naar de manier waarop de kleur op het haar wordt aangebracht, namelijk door het met de hand in vegen over het haar te strijken. Hierdoor ontstaat een natuurlijk ogende overgang van kleur en blijft de natuurlijke textuur van het haar behouden.

Balayage kan worden gebruikt om het haar op verschillende manieren te veranderen, van subtiele highlights tot meer dramatische kleurveranderingen. Het kan worden aangepast aan verschillende haartypes en kleuren, van blond tot donker en van steil tot krullend. Hieronder zullen we dieper ingaan op de verschillende soorten balayage en hoe ze kunnen worden aangepast aan individuele behoeften.

Soorten balayage

Er zijn verschillende soorten balayage, elk met hun eigen kenmerken en toepassingen. Hieronder bespreken we de meest voorkomende soorten balayage en hoe ze kunnen worden gebruikt om verschillende effecten te bereiken.

  1. Traditionele balayage: Dit is de meest voorkomende vorm van balayage en wordt gebruikt om subtiele highlights toe te voegen aan het haar. De kleur wordt op een natuurlijke manier op het haar aangebracht en volgt de natuurlijke textuur van het haar. Dit zorgt voor een zachte overgang van kleur en geeft het haar een natuurlijke uitstraling.

  2. Ombre balayage: Dit is mijn favoriete techniek, is een combinatie van ombre en balayage en wordt gebruikt om een geleidelijke overgang van kleur te creëren van de wortels tot de punten. Deze kleurtechniek geeft veel diepte aan je kleuring.

  3. Reverse balayage: Bij reverse balayage wordt de kleur aangebracht van de uiteinden van het haar naar de wortels. Dit creëert een donkere basis met lichte uiteinden, wat een omgekeerd effect geeft ten opzichte van traditionele balayage. Het is een geweldige optie voor mensen die hun haarkleur willen veranderen zonder al te drastisch te zijn.

  4. Babylights balayage:  Bij babylights balayage wordt de kleur op heel dunne secties van het haar aangebracht om een natuurlijke en subtiele uitstraling te geven. Dit is een geweldige optie voor mensen met fijner haar omdat het de illusie creëert van meer volume en dimensie

 
  1. Flamboyage: Flamboyage is een mix van traditionele balayage en folies. Het haar wordt in papier gewikkeld en de verf wordt op de verpakte delen van het haar aangebracht. Dit zorgt voor een meer gecontroleerde kleuring en een meer gedetailleerde kleurtoepassing dan traditionele balayage. Het resultaat is een natuurlijke, zachte overgang van kleur met subtiele highlights en lowlights.

  2. Sombré: Sombré, wat staat voor “subtiele ombré”, is een zachte, subtiele variant van ombré. De kleurovergang is geleidelijker en subtieler dan bij traditionele ombré. Het resultaat is een meer natuurlijke en zachte overgang van kleur.

  3. Foilyage: Foilyage is een mix van traditionele balayage en folies. Net als bij flamboyage wordt het haar in papier gewikkeld en wordt de verf op de verpakte delen van het haar aangebracht. Vervolgens wordt het haar in folie gewikkeld om de kleur langer te laten inwerken en om de kleur intenser te maken. Dit is een geweldige optie voor mensen die een meer dramatische kleurverandering willen.

  4. Ecaille: Ecaille, ook wel bekend als “tortoise shell”, is geïnspireerd op de kleuren van een schildpad. Het is een combinatie van karamel, goud en honingkleuren die worden aangebracht met behulp van de balayage-techniek. Het resultaat is een warme, rijke kleur met veel diepte en dimensie.

  5. Colormelt: Colormelt is een mix van verschillende kleuren die vloeiend in elkaar overlopen. Het wordt aangebracht met behulp van de balayage-techniek en zorgt voor een zachte overgang van kleur. Dit is een geweldige optie voor mensen die een gedurfde kleurverandering willen zonder een harde lijn tussen de verschillende kleuren.

  6. Pintura: Pintura is een variant van balayage die wordt gebruikt op krullend haar. Bij pintura wordt de verf op de krullen aangebracht om hun natuurlijke textuur en vorm te benadrukken. Dit zorgt voor een natuurlijke, zachte overgang van kleur die past bij de natuurlijke textuur van het haar.

Hoe wordt balayage aangebracht?

Balayage wordt aangebracht met behulp van een penseel en de handen. Ik begin meestal bij de onderste delen van het haar en werk geleidelijk omhoog naar de bovenste delen. De kleur wordt op het haar aangebracht in dunne, symmetrische secties om een natuurlijke uitstraling te geven. De kleur kan  intenser gemaakt worden door de kleur langer te laten inwerken of door de kleur in folie te wikkelen.

Na het aanbrengen van de kleur wordt het haar meestal gewassen en verzorgd. Daarna wordt het haar gestyled zoals gewenst. Balayage vereist een goede thuisverzorging om het haar sterk te houden en goed te hydrateren. Het resultaat is een natuurlijke, zachte kleur die er goed uitziet.

Conclusie

De conclusie, balayage is een populaire haarverftechniek die een natuurlijke en zachte overgang van kleur creëert. Het is een geweldige optie voor mensen die op zoek zijn naar een subtiele kleurverandering zonder harde lijnen of een opvallende uitgroei. Met verschillende varianten zoals sombré, flamboyage, ecaille en foilyage, is er een balayage-optie voor elk haartype en elke gewenste kleur.

Hoewel balayage evenveel onderhoud vereist dan traditionele highlights, is het belangrijk om te onthouden dat het nog steeds belangrijk is om je haar goed te verzorgen. Dit omvat het gebruik van kwaliteitsvolle haarproducten zoals Kérastase, zoals hydraterende shampoo, conditioner, masker, serums evenals regelmatig toppen van de uiteinden om gespleten haarpunten te voorkomen.

Als je een balayage overweegt is het altijd aan te raden om een adviesgesprek aan te vragen. Wij kunnen je adviseren over welke balayage-optie het beste bij je haartype en gezichtsvorm past, evenals welke kleuren het beste bij je huidskleur passen. Met de juiste verzorging thuis kan een balayage er nog lang na de eerste afspraak prachtig uitzien en je haar een natuurlijke en subtiele kleurverandering geven.

 
 Een ander belangrijk aspect van het werken met balayage is het gebruik van hoogwaardige producten. We kiezen voor producten van hoge kwaliteit die het beste resultaat geven. Het gebruik van producten van hoge kwaliteit zal niet alleen leiden tot een beter resultaat, maar het kan ook helpen om de gezondheid van het haar van onze klanten te behouden en te verbeteren.

Tot slot is het belangrijk om te onthouden dat balayage een zeer gepersonaliseerde techniek is en dat elke klant verschillend is. Het is voor on belangrijk om een goede communicatie te hebben met onze klanten om hun wensen en verwachtingen te begrijpen en om advies te geven over welke balayage-opties het beste bij hen passen. Door een goede relatie met onze klanten op te bouwen en hun vertrouwen te winnen, vergroten we hun tevredenheid en loyaliteit .